TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Pančo tortas su grietinės kremu ir ananasais
Tortas su grietinÄ—s kremu

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2.5 stiklinės kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinÄ—s cukraus
1 stiklinÄ— pieno
1 stiklinÄ— aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
1 kilogramas grietinÄ—s (riebesnÄ—s)
200 gramų konservuotų ananasų (nukoštų)
3/4 stiklinÄ—s cukraus
3/4 stiklinÄ—s vandens
2 šaukštai želatinos (be kaupo)
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
40 gramų sviesto
1 saujelė riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti elektriniu plakikliu, po truputį beriant cukrų, kol masė taps puri, putli, kreminės konsistencijos. Tuomet supilti pieną, aliejų ir perplakti.

2.
Į kiaušinius įsijoti miltus su kepimo milteliais, atsargiai, bet greitai išmaišyti.

3.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą skardą (naudoju standartinę, gilesnę orkaitės skardą apie 42*34 cm).

4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje skardoje apie 40 minučių. Patikrinti mediniu smeigtuku, jei ištraukus jis sausas - biskvitas iškepė, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti. Iškepusį palikti visiškai atvėsti. Nuimti kepimo popierių. Biskvitą supjaustyti maždaug 3*3 cm kubeliais.

5.
Kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indą su želatinu statyti į puodą su verdančiu vandeniu, kad indelis neliestų vandens. Kaitinti, pamaišant, kol ištirps. Palikti atvėsti.

6.
Grietinę elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi. Plona srovele, plakant, supilti želatiną.

7.
Lėkštės (rinkitės didesnę), kurioje ruošite tortą, dugną truputį patepti kremu, tuomet dėlioti biskvito gabalėlių, ananaso gabalėlių, apšlaktstyti kremu, vėl dėlioti biskvito, ananasų, vėl šlakstyti kremu - formuojant kalnelį. Likusiu kremu gausiai, tolygiai aplieti ir aptepti tortą. Laikyti šaldtyvue pernakt.

8.
Papuošimui šokoladą ištirpinti su sviestu, palikti šiek atvėsti ir aplaistyti tortą. Pabarstyti smulkintais riešutais. Palikti 30 minučių pastovėti šaldytuve.


Patarimai:
•
Receptas nėra labai griežtas proporcijoms, todėl galima matuoti tiesiog stikline. Matavimui naudoju 250 ml stiklinę.




admin · 2020-08-19 21:00 · 377 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt